Vacature Projectleider StudieHub Junior (8u per week)

Functieomschrijving Projectleider StudieHub Junior

StudieHub Junior is een initiatief vanuit stichting Diversity Talks waar gratis huiswerkbegeleiding voor basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 wordt aangeboden om de kansenongelijkheid in het onderwijs tegen te gaan.

Als projectleider van het pilotproject StudieHub Junior speel je een essentiële rol in het waarborgen van de succesvolle uitvoering van het project. Je bent verantwoordelijk voor het coördineren, organiseren en leiden van alle activiteiten gerelateerd aan huiswerkbegeleiding, met als doel de educatieve ondersteuning van de doelgroep te verbeteren. Je werkt nauw samen met een team van commissieleden en studentbegeleiders om een leeromgeving te creëren waarin kinderen hun academische vaardigheden kunnen ontwikkelen.

Over Diversity Talks

Impact maken waar het moet, dat doen we samen… met jou? Bij Diversity Talks geloven we in het bieden van ruimte voor passie en persoonlijke ontwikkeling. De organisatie is voor iedereen een leerschool waar wij ook nog eens maatschappelijke impact maken. Als teamlid krijg je de kans om je op verschillende gebieden te oriënteren en te ontwikkelen. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die hun nieuwe inzichten willen inzetten voor onze bestaande projecten en naar mensen met ideeën voor nieuwe projecten.

Wat bieden we jou?

 • Een werkplek met een vergoeding aan de hand van het UNL CAO HO
 • De mogelijkheid om kennis en ervaring op te doen binnen het Diversiteit & Inclusie werkveld
 • Persoonlijke begeleiding vanuit de organisatie
 • Dynamische werkomgeving met gedreven en gezellige collega’s

Wat doe je als projectleider? 

 • Projectplanning en -management: Je ontwikkelt een gedetailleerd projectplan inclusief doelstellingen, mijlpalen en tijdslijnen. Je bewaakt de voortgang en zorgt ervoor dat het project binnen de gestelde tijd en binnen het budget blijft.
 • Samenwerking met scholen en ouders: Je bouwt en onderhoudt nauwe relaties met de basisschool en ouders. Je communiceert regelmatig met hen om de behoeften van de leerlingen te begrijpen en feedback te ontvangen. Je streeft naar een constructieve samenwerking om de huiswerkbegeleiding zo goed mogelijk af te stemmen op de leerlingen.
 • Pedagogische begeleiding: Je zorgt ervoor dat de huiswerkbegeleiding aansluit op de individuele behoeften en leerstijlen van de leerlingen. Je hebt een goed begrip van pedagogische principes en past deze toe bij het ontwikkelen van lesmaterialen en het begeleiden van de leerlingen.
 • Evaluatie en rapportage: Je evalueert regelmatig de effectiviteit van de huiswerkbegeleiding en rapporteert de resultaten aan belanghebbenden. Op basis van de verzamelde gegevens stel je verbeteringen voor en voer je deze indien nodig door.

Vereisten

 • Volledige beheersing van de Nederlandse taal
 • Relevante ervaring met projectmanagement
 • Pedagogische kennis
 • Affiniteit met het hoger onderwijs, kansengelijkheid en diversiteit en inclusie
 • Flexibiliteit in beschikbaarheid

Aanmeldingsprocess

Heb je interesse in de positie van projectleider? Stuur dan vóór 7 augustus je CV en motivatie (±350 woorden) op naar sollicitaties@diversitytalks.nl. Voor verdere vragen of toelichting kun je hier ook terecht.

Wij streven ernaar dat ons team een goede afspiegeling van de Nederlandse maatschappij is. Tijdens het aanmeldingsproces opereren wij vanuit een standpunt van ‘inclusive excellence’. Daarom geven we een positieve voorkeur aan personen uit ondervertegenwoordigde groepen. Desondanks moedigen we individuen uit elke groep aan om zich aan te melden!