DiverStories

Verbindt met verhalen om zo het gesprek over kansenongelijkheid te verbreden, maar ook persoonlijk te maken. We hebben zes mensen geïnterviewd over hun ervaring met het Nederlandse onderwijssysteem.

#DiverStories

Deqa Warsame

Laat je niet ontmoedigen door anderen. Als je een droom hebt, kun je die zeker waarmaken. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, en er is vast een weg die bij jou past. Dus laat je niet ontmoedigen en demotiveren door mensen die niet groots durven te denken.

Deqa's verhaal

#DiverStories

Saad Shehadeh

Beland niet in wanhoop, want ik had een doel voor mij. Ik wou naar de universiteit gaan. Aan het begin was ik zelfs door mijn ISK school leraar uitgelachen, maar ja. Ik ben niet in wanhoop beland. Ik heb doorgezet, ik heb mijn best gedaan en nu ben ik student op de universiteit.

Saads verhaal
Portretfoto van Daniella met in haar hand het boek Taking Up Space van Chelsea Kwakye and Ore Ogunbiyi

#DiverStories

Daniella Johnson

Mijn advies aan docenten is dat ze zich meer bewust moeten zijn van hoeveel invloed hun woorden en acties kunnen hebben op studenten of leerlingen. Wat ik nog aan leerlingen wil meegeven is dat je ruimte mag innemen.

Daniella's verhaal

#Diverstories

Giovanni Quak

Wat ik wil meegeven aan studenten en scholieren die discriminatie in het onderwijs meemaken, is dat jullie ervaring er hoe dan ook toe doet. Ongeacht van wat een ander zegt. Ik hoop dat studenten en scholieren hun ervaringen kunnen blijven delen, zodat wij - de strijd tegen discriminatie in het onderwijs kunnen blijven voortzetten.

Giovanni's verhaal

#Diverstories

Zahraa Alamari

Leerlingen: zeg gewoon wat je wilt en wat je nodig hebt, wat je ook wilt vertellen. En docenten: geef meer aandacht aan leerlingen, kijk wat ze nodig hebben en hoe je hen het beste kunt helpen.

Zahraa's verhaal

#Diverstories

Devan Robinson

Wat ik de leerlingen heel graag wil meegeven is dat ze altijd om hulp kunnen vragen. Er zijn genoeg organisaties, genoeg initiatieven die ze bij hun hulpvraag willen helpen.

Devans verhaal

Deze campagne is namens Diversity Talks mogelijk gemaakt door:

Tamika Horsten - camerawerk

Aragsan Omer - geluidsassistentie

Bestuurslid Media - facilitator

Betrokken raken?