Over StudieHub & StudieHub Junior

StudieHub en StudieHub Junior zetten zich in voor gelijke kansen in de doorstroom naar het vervolgonderwijs, door het aanbieden van ondersteuning met schoolwerk. De betrokken studenten helpen de scholieren met alles van huiswerk tot persoonlijke en academische vraagstukken. Als deelnemend student leer je de buurt kennen in een team van gemotiveerde huiswerkbegeleiders en ontvang je trainingen en workshops vanuit de coördinatoren. Daarnaast ontvang je ook een vrijwilligersvergoeding.

StudieHub Junior richt zich op leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. De begeleiding vindt elke maandagmiddag plaats op De Buikslotermeer Basisschool.

StudieHub richt zich op middelbare scholieren van alle niveaus en jaarlagen. De huiswerk sessies vinden twee keer per week plaats in Amsterdam-Oost (StudieHub Oost) en Amsterdam-West (StudieHub West). StudieHub Oost vindt plaats bij de OBA op Javaplein en StudieHub West vindt plaats in de OBA bij de Staatsliedenbuurt. 

Elke maand geef je je beschikbaarheid op en aan de hand hiervan wordt een schema vastgesteld. Als begeleider bij StudieHub of StudieHub Junior ontvang je verschillende trainingen op het gebied van huiswerkbegeleiding, interculturele competentie en diversiteit en inclusie. Daarnaast is er altijd ruimte om je eigen project voor scholieren op te zetten.

Waarom deelnemen als begeleider

DIVERSITEIT EN INCLUSIE

Tijdens jouw deelname aan StudieHub wordt je opgeleid in het veld van diversiteit en inclusie. Je ontvangt een serie van gecertificeerde trainingen en workshops die met recente ontwikkelingen omgaan en breid jij je kennis en ervaring op dit gebied uit.

IMPACT MAKEN

Tijdens jouw deelname aan StudieHub draag je actief bij aan het maken van impact. Je verlaagt de opstap naar het hoger onderwijs voorde deelnemende scholieren en door het geven van huiswerk- en studiekeuzebegeleiding en deel je je kennis.

VERBINDEN

Tijdens jouw deelname aan StudieHub maak je verbinding met de buurt. Zo ga je aan de slag met lokale scholieren, en ben je actief binnen een buurtcentrum. Tegelijkertijd bied je scholieren de kans om de universiteit te leren kennen. Je verkleint zo de afstand tussen de universiteit en de buurt.

NETWERK

Tijdens jouw deelname aan StudieHub werk je in een team van gemotiveerde en maatschappelijk betrokken studenten. Daarnaast krijg je toegang tot de landelijke evenementen en trajecten van het nationale S4S netwerk. Zo breid je jouw persoonlijke en professionele netwerk uit.