Vacature Study Buddy (8u per week)

Impact maken waar het moet, dat doen we samen… met jou? Bij Diversity Talks geloven we in het bieden van ruimte voor passie en persoonlijke ontwikkeling. De organisatie is voor iedereen een leerschool waar wij
ook nog eens maatschappelijke impact maken. Wij zijn momenteel op zoek naar een enthousiaste en betrokken studieadviseur om ons team te versterken.

Als study buddy speel je een cruciale rol in het ondersteunen van leerlingen bij hun studie- en persoonlijke vragen, en ben je onderdeel van beide StudieHub commissies. StudieHub zet zich in voor gelijke kansen in de doorstroom naar het hoger onderwijs, door het aanbieden van ondersteuning met schoolwerk. StudieHub vindt twee keer in de week plaats in Amsterdam-Oost en Amsterdam-West.

Functieomschrijving

Als study buddy bij StudieHub Oost en West ben je verantwoordelijk voor het bieden van individuele begeleiding en ondersteuning aan leerlingen met studiegerelateerde en persoonlijke vragen. Je fungeert als een 'vliegende keep' en bent wekelijks aanwezig op beide locaties voor een vragenuur, waar leerlingen terecht kunnen met hun vragen en problemen. Daarnaast fungeer je als een brug voor externe hulp voor leerlingen die daar om vragen. Je hebt kennis van beschikbare hulpbronnen en kunt leerlingen helpen bij het vinden van passende ondersteuning.

Een belangrijk aspect van je rol is het assisteren bij het vinden van een geschikte mentor voor leerlingen die behoefte hebben aan langdurige begeleiding of specifieke vragen. Je begrijpt de behoeften en uitdagingen van de leerlingen en zorgt ervoor dat ze gekoppeld worden aan een mentor die goed bij hen past. Daarnaast bied je ondersteuning aan leerlingen die geïnteresseerd zijn in een bepaalde studie. Je creëert de mogelijkheid voor hen om mee te lopen op de universiteit, zodat ze een beter beeld krijgen van de studie en de bijbehorende ervaringen.

Belangrijk is dat je beschikbaar bent voor alle leerlingen, ongeacht hun niveau (vmbo, havo, vwo) of leerjaar. Je begrijpt dat elke leerling unieke behoeften heeft en je staat klaar om hen te ondersteunen bij het behalen van hun studiedoelen. Als study buddy werk je ten slotte nauw samen met andere teamleden van StudieHub en rapporteer je aan de projectleider. Je speelt een essentiële rol in het creëren van een ondersteunende en stimulerende omgeving waarin leerlingen zich kunnen ontwikkelen en groeien.

Functievereisten:

 • Je bent zelf nog student
 • Affiniteit met het begeleiden van jongeren en kennis van studie- en loopbaanmogelijkheden.
 • Ervaring in het onderwijs of de studiebegeleiding is een pluspunt
 • Volledige beheersing van de Nederlandse taal

Wat wij bieden:

 • Vrijwilligersvergoeding van €150 per maand
 • De mogelijkheid om kennis en ervaring op te doen binnen het Diversiteit & Inclusie (D&I) werkveld
 • Persoonlijke begeleiding vanuit de organisatie
 • Dynamische werkomgeving met gedreven collega’s
 • Doorstroom naar professionele en betaalde functies binnen de organisatie
 • Een waardevolle leeromgeving 
 • Een netwerk aan gedreven studenten 

Heb je interesse in de positie van study buddy? Stuur dan je CV en motivatie (±200 woorden) op naar sollicitaties@diversitytalks.nl.  Voor verdere vragen of toelichting kun je hier ook terecht.